• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

Sărbătoare fotbalistică în satul Hîrtopul Mare

10 oct 2021 de Maria Teeşanu
GALERIE

Sâmbătă, 9 octombrie, a fost o zi importantă nu doar pentru Naționala Moldovei, care s-a duelat cu reprezentativa similară a Danemarcei, dar și pentru toată echipa proiectului Open Fun Football Schools!
 

35 de copii au participat la o activitate distractivă în satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Evenimentul a fost organizat cu ocazia meciului dintre cele două țări, întrucât conceptul proiectului Open Fun Football Schools vine anume din Danemarca!

 

Într-o atmosferă plăcută, micuții au avut parte de jocuri interactive cu elemente de fotbal și multă dispoziție. La final, toți copiii au primit cadouri și dulciuri.

Școlile deschise de fotbal distractiv au fost înființate în baza concepției Asociației Daneze de Fotbal, fondată pe principiul distractiv, conform căruia accentul se pune pe jocurile vesele, şi nu pe rezultate, scor sau ridicarea nivelului profesional. Toate exercițiile şi jocurile sunt planificate în aşa mod, încât fiecare participant să poată sesiza de fiecare dată propriul succes, fie şi unul minor.


Utilizarea inițiativei Școlii Deschise de Fotbal Distractiv (OFFS) poate contribui drept catalizator la promovarea: 
1. Co-existenței pașnice prin aproprierea oamenilor din diferite medii, facilitând astfel interacțiunea, dialogul, încrederea și cooperarea între comunitățile locale din Moldova, inclusiv Transnistria și Găgăuzia;

2. Egalității de gen, combaterea stereotipurilor bazate pe gen și, încurajării bunăstării femeilor și participarea comunității prin sporirea și consolidarea participării active a fetelor și femeilor la fotbalul de mase/grassroots și în societatea civilă în general;

3. Protecția copilului prin colaborare intersectorială, prin dezvoltarea și punerea în aplicare a abordării FMF pentru protecția copiilor în fotbal.

Proiectul CCPA / OFFS este implementat în ţara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca şi FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA / OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.

Mai multe detalii despre conceptul proiectului le găsiți în acest link.  
 

Foto: Aurelia CIOBANU